Lihtne, kuid tõhus: “Eat the Frog” meetod

Tõsta oma efektiivsust 10x “Eat the Frog” produktiivsuse süsteemiga. Kuidas lõpetada edasilükkamine ja saada rohkem tehtud on igapäevane kontoritöötajate küsimus.

Kiire elutempo juures on väga lihtne sattuda edasilükkamise lõksu. Oleme kõik kogenud hetki, kus peame silmitsi seisma keeruliste ja/või tüütute ülesannetega, kuid mugavam on need pidevalt edasi lükata, sest nende lahendamine tundub liiga suur väljakutse ja salamisi lootes, et äkki need kaovad kuskile? Kuid kahjuks ei kao ja tuleb ikka ära teha päeva lõpuks. Kuid “Eat the Frog” produktiivsuse süsteem on lahendus, mida vajad, et saada oma päevast maksimum. Kui soovid oma tööelu 10 korda efektiivsemaks muuta, siis loe see artikkel kindlasti lõpuni.

Mis on “Eat the Frog” süsteem?

“Eat the Frog” produktiivsuse meetod pärineb kuulsalt ameerika kirjanikult ja motivatsioonikõnelejalt Brian Tracylt, kes väidab, et kui sa teed hommikul esimese asjana ära kõige ebameeldivama ja keerulisema ülesande (nagu oleksid söönud konna), on ülejäänud päev palju lihtsam. Idee on lihtne: tegele kõige raskema ja tüütuma ülesandega kohe päeva alguses, sest see vähendab edasilükkamise tõenäosust ja annab positiivset hoogu kogu päeva tegemistele.

Kuidas süsteem töötab?

Süsteemi keskmes on kaks lihtsat sammu:

  1. Leia oma päeva kõige tähtsam ülesanne (konn): Valige ülesanne, mis on suurim ja kõige olulisem sinu päeva eesmärkide saavutamiseks. See võib olla midagi, mida sa kipud edasi lükkama, kuid millel on sinu eesmärkide täitmisele oluline mõju.
  2. Tee see esimese asjana hommikul: Selle asemel, et hakata tegelema pisiasjadega või vähem tähtsate ülesannetega, söö oma “konn” esimese asjana hommikul. Nii saad vältida edasilükkamist ja tunne, et oled saavutanud midagi suurt, annab sulle energiat ülejäänud päevaks.

Miks see meetod toimib?

“Eat the Frog” meetod toimib, sest see keskendub inimmõistuse psühholoogiale. Tihti lükkame edasi kõige raskemaid ülesandeid, sest need tunduvad hirmutavad või nõuavad rohkem aega ja energiat. Kui aga alustad oma päeva nende ülesannetega, tunned kohe kergendust ja saavutuse tunnet, mis omakorda motiveerib sind jätkama sama produktiivselt. Samuti aitab see vähendada stressi ja ärevust, sest kõige raskem ülesanne on juba tehtud.

Kuidas kasutada “Eat the Frog” süsteemi Notionis?

Kui sa oled keegi, kes kasutab Notioni oma töö korraldamiseks, siis “Eat the Frog” süsteemi integreerimine Notioni on suurepärane viis oma tootlikkust veelgi tõsta. Spetsiaalselt selleks loodud Notioni “Eat the Frog” mall aitab sul ülesandeid lihtsamalt prioriseerida ja seeläbi hoida fookust õigel kursil. Lihtsustab uue meetodiga kergemini alustamist.

Notioni mallis on sul võimalus oma päevakava struktureerida järgmiselt:

  1. Päeva kõige olulisem ülesanne: Alusta oma päevakirjet sellega, et märgid ära oma “konna” ehk päeva suurima väljakutse. Kas see on suur projekt, keeruline koosolek või isiklik ülesanne, mis nõuab enesedistsipliini? Pane see kirja ja tõsta esile.
  2. Täiendavad ülesanded: Kui konn on “söödud”, liiguta edasi järgmiste ülesannete juurde. Need võivad olla väiksemad, kuid siiski olulised tööd, mida pead päeva jooksul tegema. Neid saab lisada eraldi loetellu, mis aitab sul hoida ülevaadet kogu päeva tegevustest.
  3. Edusammude jälgimine: Notion võimaldab sul hõlpsasti jälgida, millised ülesanded on tehtud ja millised veel tegemist vajavad. Näiteks saad oma ülesannetele lisada tähtaja ja kasutada erinevaid visuaalseid tööriistu, et hoida motivatsiooni kõrgel.

Kuidas “Eat the Frog” süsteem 10x sinu produktiivsuse taset tõstab?

1. Edasilükkamise vähendamine:

Me kõik oleme kogenud edasilükkamist, olgu selleks keerulised tööprojektid või isiklikud kohustused. Kui keskendud päeva kõige olulisemale ülesandele kohe hommikul, vähendad edasilükkamise kiusatust. See annab sulle jõudu ja motivatsiooni ülejäänud ülesannete lahendamiseks.

2. Tõhusam ajajuhtimine:

Kui sa töötad päeva kõige olulisema ülesandega kohe alguses, on sul vähem aega raisata vähemtähtsatele ülesannetele. See meetod aitab keskenduda olulisele, mitte kiiretele, kuid vähem väärtust andvatele töödele.

3. Vaimne kergendus ja vähem stressi:

Kuna sa oled oma kõige olulisema ülesande juba hommikul ära teinud, väheneb stress ja ärevus oluliselt. Vaimne kergendus annab sulle rohkem selgust ja energiat ülejäänud päevaks.

4. Momentum ja hoog produktiivsuseks:

Kui oled oma “konna” ära teinud, on sul juba tunne, et oled saavutanud midagi suurt, mis annab positiivset hoogu ja julgust ka teiste ülesannete täitmiseks. See aitab hoida päeva jooksul tootlikkuse kõrgel.

Päriselulised näited “Eat the Frog” meetodi kasutamisest

Näiteks Maria, kes töötab vabakutselise disainerina, leidis, et ta kulutab liiga palju aega ebaolulistele ülesannetele ja tunneb pidevat survet tähtaegadest kinni pidada. Pärast “Eat the Frog” meetodi rakendamist hakkas ta päeva alustama kõige keerulisema projektiga ja märkas, et tema töö sujus palju tõhusamalt. Ta suutis lühikese ajaga vabaneda suurest koormusest ja jäi klientidega kokkulepitud tähtaegadele truuks.

Samamoodi leidis ka Mark, kes töötab IT-valdkonnas, et hommikuti kõige olulisema ülesande kallale asumine aitas tal vähendada tööpäeva jooksul tekkivat stressi. Kui ta oli hommikuse ülesande lõpetanud, tundis ta end palju energilisemana ja suutis tegeleda ka väiksemate, kuid samuti oluliste töödega.

Kokkuvõtteks

“Eat the Frog” meetod on lihtne, kuid väga tõhus viis oma tootlikkuse tõstmiseks ja edasilükkamise lõpetamiseks. Kui keskendud kõige olulisemale ja teed selle esimese asjana hommikul ära, saavutad rohkem ja vähendad stressi. Notioni “Eat the Frog” mall on suurepärane tööriist, mis aitab sul seda meetodit efektiivselt rakendada. Alusta juba täna ja vaata, kuidas sinu päev muutub 10 korda produktiivsemaks!

Hoia järjepidevust, et uuest meetodist saaks igapäevane väljakujunenud sinu elu uus harjumus.

Loe minu teisi blogisid SIIT.

0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi e-poodi
    Scroll to Top
    Skip to content